Thomas Bjerg

Journalist, underviser, kommunikatør og forfatter
 
Tlf. 40 38 42 50
tb@redaktionen.dk

Har du og din organisation brug for en journalist, der formidler præcist og fængende? Har I behov for at styrke jeres formidling på tværs af organisationen? Eller skal I ud med en god historie i medierne?

Den spændende artikel til jeres målgruppe

SOM JOURNALIST skriver jeg nyheder, baggrundsartikler og cases med faglig tyngde og sproglig lethed. Jeg er ekspert i at formidle komplicerede emner og sammenhænge, så teksten retter sig præcist mod bestemte målgrupper. Hvad enten det er dilemmaer for anklagere, nyheder for kommunale chefer eller et aktuelt problem for en gruppe af fagfolk.


Rapporten skal tale til læserne

SOM FORMIDLER skaber jeg den interessante rapport, der taler til læserne uden at gå på kompromis med fagligheden og afsenderens mål. Jeg hjælper jer til at finde og udtrykke de budskaber, som bedst skaber bro mellem læserens interesser og jeres mål. Se for eksempel rapporten om indsatsen mod højresvingsulykker nedenunder.


Kurser med varige effekter

SOM UNDERVISER arrangerer jeg kurser i at formidle bedre hos større og mindre organisationer. Jeg giver jer gennemprøvede redskaber, som forbedrer jeres skriveproces mærkbart, hvad enten I skriver nyheder til nettet, rapporter, notater eller e-mails. Jeg har undervist siden 2001 for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole på virksomhedskurser og som selvstændig. Det vigtigste er, at I får en varig effekt af kurset, så I tydeligt ser, at I bliver bedre til at formidle i det daglige. Og får lyst til det.


Jeres gode historie skal ud i medierne

SOM KOMMUNIKATØR hjælper jeg jer med at finde den gode historie og få den ud i de relevante medier. Jeg har et stort netværk på mange medier, og jeg har mange års erfaring med at vinkle og sælge historier. Jeg hjælper også gerne med et kursus, så I selv opøver evnen til at være synlige, både lokalt og nationalt.


Jeg er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og har arbejdet for Berlingske og Jyllands-Posten med bl.a. sundhed, socialstof og retsstof. Siden 2001 har jeg kombineret det at skrive med at undervise.


CV

Født 1963. Freelancejournalist, underviser og forfatter. Fra 1997 til 2001 nyhedsreporter på Jyllands-Postens Københavnsredaktion. Tidligere fast freelancer for Berlingske Tidende. Uddannet på DJH.

Blandt mine kunder er

 • Journalistik og kommunikation

  Nordea Invest Magasinet, Bevica Fonden, Socialpædagogen, Fagbladet FOA, Rigsadvokaten/Anklagemyndigheden, Kammeradvokaten,  Midt- og Vestsjællands Politi, Østsjællands Museum, Udstillingsarkitekterne Kurtzweil, Herlev og Gentofte Hospital, Journalisten, Magasinet Teknik og Miljø, Kommunen.dk, Ugeskrift for Læger, Berlingske Tidende, Politiken, Jyllands-Posten og mange flere.

 • Undervisning

  Kursusleder, underviser og konsulent for myndigheder, medier og organisationer som Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Rigsrevisionen, Rigsadvokaten, Forsvaret, Politiet, Danske Handicaporganisationer, LOBPA, Landbrugsmedierne, Deloitte, Grønlands Selvstyre, Roskilde Universitetscenter (RUC), Rigsarkivet, Væksthus for Ledelse, Konkurrence- og forbrugerstyrelsen, Naturstyrelsen, Kulturstyrelsen, Novo, A-2, Københavns Kommune, Randers Kommune og mange flere.

 • Bøger og lydbøger

  Mofibo/Storytel

  Hoff & Poulsen

  Lindhardt og Ringhof