Thomas Bjerg

Jeg elsker at skrive.

I dag skriver jeg journalistisk og skønlitterært. Jeg skriver nyheder og baggrundsartikler for medier som Socialdemokraten og organisationer som Rigsadvokaten, jeg laver rapporter for myndigheder som Vejdirektoratet og skriver webtekster for Kammeradvokaten. Og så skriver jeg bøger. Biografier, true crime og krimier for forlag som Lindhardt og Ringhof og Mofibo/Storytel.

Jeg elsker så meget at skrive, at jeg også underviser i det. Især for Danmarks Medie- Journalisthøjskole, hvor jeg er ansat på deltid ved siden af jobbet som freelancejournalist.

Jeg elsker det præcise, klare sprog. Som når jeg skriver rapporter og tekster, der hjælper læseren med tydelige budskaber. Eller underviser andre i at gøre det.

Jeg elsker det levende sprog, der skaber billeder og fanger læseren. Som når jeg lader min fiktive hovedperson i en krimi betragte en forladt duerede i regnvejr og fundere over, hvorfor han ikke holdt sammen på sin familie.

Jeg er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og har arbejdet for Berlingske og Jyllands-Posten med bl.a. sundhed, socialstof og retsstof. Siden 2001 har jeg kombineret det at skrive med at undervise.

Kontakt mig, hvis I har brug for den skarpe, velskrivende journalist. Eller for et kursus i formidling.

CV:

Født 1963. Freelancejournalist, underviser og forfatter. Fra 1997 til 2001 nyhedsreporter på Jyllands-Postens Københavnsredaktion. Tidligere fast freelancer for Berlingske Tidende. Uddannet på DJH.

Seneste opgaver: Tønder Erhvervsråd, Rigsadvokaten/Anklagemyndigheden, Kammeradvokaten, Socialdemokraten, Midt- og Vestsjællands Politi, Tidligere: Det Kriminalpræventive Råd, Herlev og Gentofte Hospital, Alkohol og Samfund, Vækst & Viden Helsingør, Journalisten, Ugeskrift for Læger, Teknologirådet, Sygeplejersken, Berlingske Tidende, Politiken, JP, Danske Regioner og mange flere.

Undervisning: Kursusleder, underviser og konsulent for myndigheder, medier og organisationer som Rigsrevisionen, Forsvaret, Rigsadvokaten, Landbrugsmedierne, Deloitte, Grønlands Selvstyre, Roskilde Universitetscenter (RUC), Rigsarkivet, Konkurrence- og forbrugerstyrelsen, Naturstyrelsen, Kulturstyrelsen, Novo, A-2, Københavns Kommune, Randers Kommune og mange flere.

Bøger:

Anklageren – En sag for Stürup, Bogkompagniet.

På ofrenes side – Lindhardt og Ringhof

Krimi på vej på Mofibo/Storytel

Tlf.: 40 38 42 50

tb@redaktionen.dk

______________________________________________________________________

Artikler og links

Forebyggelse af højresvingsulykker i Danmark – en gennemgang af indsatserne gennem to årtier

Vejdirektoratets hjemmeside

En vej ud af kaos – interview med Nick Hækkerup

Socialdemokraten, side 16

Politi og virksomheder arbejder tæt sammen mod cyberkriminelle

Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside

Let for helt unge at købe alkohol

Magasinet RUS

Svensk politi kører spritbilister direkte til behandling

Magsinet RUS

Minister: Alkolåse skal hjælpe spritbilister

Magasinet RUS

Sammenhæng i sundhedsvæsenet – kan IT gøre en forskel?

Rapport fra Teknologirådets seminar på Christiansborg 

Kære Carina 1.6

Monarch Magazine

Vildsvin i pooldrama

Politiken

Hvad gør man, når et vildsvin svømmer rundt i poolen på ens feriested i Toscana?

Hvad gør man, når et vildsvin svømmer rundt i ens pool?
Foto: Lisbeth Stahn.