Thomas Bjerg

Journalist, formidler, underviser og kommunikatør

Har du og din organisation brug for en journalist, der formidler præcist og fængende? Har I behov for at styrke jeres formidling på tværs af organisationen? Eller skal I ud med en god historie i medierne?

Den spændende artikel til jeres målgruppe

Som journalist skriver jeg nyheder, baggrundsartikler og cases med faglig tyngde og sproglig lethed. Jeg er ekspert i at formidle komplicerede emner og sammenhænge, så teksten retter sig præcist mod bestemte målgrupper. Hvad enten det er dilemmaer for anklagere, nyheder for kommunale chefer eller et aktuelt problem for en gruppe af fagfolk.

Rapporten skal tale til læserne

Som formidler skaber jeg den interessante rapport, der taler til læserne uden at gå på kompromis med fagligheden og afsenderens mål. Jeg hjælper jer til at finde og udtrykke de budskaber, som bedst skaber bro mellem læserens interesser og jeres mål. Se for eksempel rapporten om indsatsen mod højresvingsulykker nedenunder.

Kurser med varige effekter

Som underviser arrangerer jeg kurser i at formidle bedre hos større og mindre organisationer. Jeg giver jer gennemprøvede redskaber, som forbedrer jeres skriveproces mærkbart, hvad enten I skriver nyheder til nettet, rapporter, notater eller e-mails. Jeg har undervist siden 2001 for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole på virksomhedskurser og som selvstændig. Det vigtigste er, at I får en varig effekt af kurset, så I tydeligt ser, at I bliver bedre til at formidle i det daglige. Og får lyst til det.

Jeres gode historie skal ud i medierne

Som kommunikatør hjælper jeg jer med at finde den gode historie og få den ud i de relevante medier. Jeg har et stort netværk på mange medier, og jeg har mange års erfaring med at vinkle og sælge historier. Jeg hjælper også gerne med et kursus, så I selv opøver evnen til at være synlige, både lokalt og nationalt.

Jeg er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og har arbejdet for Berlingske og Jyllands-Posten med bl.a. sundhed, socialstof og retsstof. Siden 2001 har jeg kombineret det at skrive med at undervise.

Kontakt mig på 40 38 42 50 eller tb@redaktionen.dk

CV:

Født 1963. Freelancejournalist, underviser og forfatter. Fra 1997 til 2001 nyhedsreporter på Jyllands-Postens Københavnsredaktion. Tidligere fast freelancer for Berlingske Tidende. Uddannet på DJH.

Opgaver for:  Nordea Invest Magasinet, Bevica Fonden,  Rigsadvokaten/Anklagemyndigheden, Kammeradvokaten, Kommunen.dk, Socialdemokraten, Midt- og Vestsjællands Politi, Udstillingsarkitekterne Kurtzweil, Det Kriminalpræventive Råd, Herlev og Gentofte Hospital, Journalisten, Ugeskrift for Læger, Teknologirådet, Sygeplejersken, Berlingske Tidende, Politiken, JP, Danske Regioner og mange flere.

Undervisning: Kursusleder, underviser og konsulent for myndigheder, medier og organisationer som Rigsrevisionen, Rigsadvokaten, Forsvaret, Politiet, Landbrugsmedierne, Deloitte, Grønlands Selvstyre, Roskilde Universitetscenter (RUC), Rigsarkivet, Konkurrence- og forbrugerstyrelsen, Naturstyrelsen, Kulturstyrelsen, Novo, A-2, Københavns Kommune, Randers Kommune og mange flere.

Bøger:

Anklageren – En sag for Stürup, Bogkompagniet.

På ofrenes side – Lindhardt og Ringhof

Krimien Skadedyr 1 – Natmændene – Mofibo/Storytel

Krimien Skadedyr 2 – Hittebarn – Mofibo/Storytel

____________________________________________________________________

Artikler og links

Fransk virksomhed fører produktion af insekter op i industriel skala

Nordea Invest Magasinet

Nordsøen bliver Europas CO2-lager

Nordea Invest Magasinet

Ny ordning for børn på kant med loven presser kommuner

Avisen Kommunen 

Forebyggelse af højresvingsulykker i Danmark – en gennemgang af indsatserne gennem to årtier

Vejdirektoratets hjemmeside

En vej ud af kaos – interview med Nick Hækkerup

Socialdemokraten, side 16

Politi og virksomheder arbejder tæt sammen mod cyberkriminelle

Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside

Sammenhæng i sundhedsvæsenet – kan IT gøre en forskel?

Rapport fra Teknologirådets seminar på Christiansborg 

Kære Carina 1.6

Monarch Magazine

Vildsvin i pooldrama

Politiken

Hvad gør man, når et vildsvin svømmer rundt i poolen på ens feriested i Toscana?

Hvad gør man, når et vildsvin svømmer rundt i ens pool?
Foto: Lisbeth Stahn.