24 Apr 2013

Erfaren fotograf: Billeder og video med kant

Af Thomas Bjerg

Den erfarne still- og videofotograf Thomas Sjørup har sluttet sig til Redaktionen.dk. Derfor kan vi nu også tilbyde videoproduktioner og stillfotos til virksomheder og organisationer, der ønsker kvalitetsindhold til deres websites.

Thomas Sjørup har senest arbejdet 11 år som fotograf på Ekstra Bladet, hvor han også lavede webindslag på eb.dk, og før da var han ansat fire år på dagbladet BT. Han startede sin karriere som freelancefotograf, efter at han i 1994 blev uddannet på Danmarks Journalisthøjskole.

Thomas Sjørup har knap 20 års erfaring fra dagbladsbranchen

Redaktionens nyeste medlem, fotograf Thomas Sjørup, har knap 20 års erfaring fra dagblade og krigszoner og laver også videoproduktioner til web.

Han regner med at bruge sine erfaringer inden for reportage- og portrætfotografi, lige som han gerne vil overføre det, han har lært som fotograf i krigsområder, til opgaver inden for noget mere fredeligt som erhvervsstof og årsrapporter.

– I mine krigsreportager har jeg koncentreret mig om at fange øjeblikket og finde skarpheden frem i situationerne, og den reportageagtige stil vil jeg gerne bringe ind i for eksempel årsrapporter, hvor den kan skabe liv og give et kunstnerisk indtryk, siger Thomas Sjørup.

Han kan godt lide, når hans kunder har et klart budskab.

– Jeg vil gerne lave billeder med kant og holdning, siger fotografen, der har lavet et utal af sportsreportager i sin tid på de to danske dagblade. Han har også udnyttet sine evner til at fange øjeblikket i portrætbogen Kessler, som han fik udgivet sammen med journalisten Michael Enggaard. Bogen foreligger også som e-bog, der indeholder ekstramateriale – blandt andet en række videofilm.

Thomas Sjørup har senest indgået en aftale med TV Lorry om at fungere som TV-fotograf på freelancebasis.

Tilføj en kommentar

Kommentar: