19 Jun 2013

Med krudt, kugler og kuglepen i baglommen

Af admin

IMG_0045Skumle gange, kæmpe haubitsere og historiens vingesus har siden 1. marts været en fast del af Søren Frandsens hverdag.

Redaktionen.dks videnskabsjournalist er nemlig ansat i en projektstilling i Naturstyrelsen, hvor han skal udbrede kendskabet til Københavns Befæstning.

– Det er et spændende arbejde, hvor jeg kan kombinere min baggrund som historiker med journalistikken, siger Søren Frandsen til Redaktionen.dk.

Baggrunden for opførelsen af Københavns Befæstning ligger i Danmarks overgang fra en regional magtfaktor til lilleputstat. Op gennem 1800-tallet fik Danmark prygl på slagmarken, og efter nederlaget til Tyskland i 1864 indså de danske politikere, at vinden var vendt. På Christiansborg diskuterede politikerne længe, hvordan Danmark kunne beskyttes bedst muligt.

Enden på det hele blev, at forsvaret af hovedstaden blev vægtet højest, så fra 1886 og frem til 1894 blev Københavns Befæstning opført – som et af Europas mest moderne fæstningsanlæg.

1. verdenskrig viste dog, at tiden var løbet fra de klassiske fæstningsanlæg, hvorfor befæstningen blev nedlagt. Og gik i glemmebogen indtil et partnerskab af Realdania, Kulturstyrelsen og Naturstyrelsen valgte at reIMG_1035vitalisere befæstningen med respekt for historien og nye rekreative muligheder for storkøbenhavnere og turister.

Og her kommer Søren Frandsen ind i billedet.

– Kort fortalt handler mit job om at fortælle danskerne, at befæstningen og alle dets muligheder ligger få kilometer fra Københavns centrum.

For at fortælle de gode historier fra befæstningen arbejder Søren Frandsen sammen med både nationale, regionale og landsdækkende medier. Og ikke mindst Redaktionen.dk.

For Søren Frandsen er arbejdet i Naturstyrelsen lidt af et scoop:

– I bund og grund handler det om, at jeg synes, at Københavns Befæstning er interessant. Historien er fascinerende, og samtidig har partnerskabet og vores samarbejdspartnere lavet en masse fede tilbud og muligheder på fæstningen.

Projektansættelsen løber frem til udgangen af september, hvorefter Søren Frandsen går på barsel.Dragør Fort

– Jeg har haft en masse dejlige oplevelser med Københavns Befæstning – for eksempel skrev jeg reportage til Dansk Vandrelaugs medlemsblad, Fritidsliv. Jeg gik fra Kongelundfortet til Dragør Fort i høj solskin. Herligt! Derudover ser jeg frem til september, hvor vi åbner Garderhøjfortet i Gentofte. Experimentarium skal drive fortet. Det bliver spændende at fortælle offentligheden om alle mulighederne i fortet, siger Søren Frandsen.

Tilføj en kommentar

Kommentar: