5 Mar 2013

Fra skrivebordsjockey til historiefortæller

Af Kristian Bang Larsen

Evelina GoldNyeste fugl i Redaktionen.dks Fasanvejsbur er 30-årige Evelina Gold. Hun er stoppet som webredaktør i Red Barnet for at komme tilbage til det, der fik hende til at blive journalist: at møde interessante mennesker og fortælle deres historier.

Tilbage til udgangspunktet

Evelina Gold er journalist fra RUC med en bachelor i Internationale Udviklingsstudier.

– Jeg har beskæftiget mig en hel del med udviklingslande og udviklingsarbejde – bl.a. som kommunikationsmedarbejder på kampagnen Verdens Bedste Nyheder, i Mellemfolkeligt Samvirke og de seneste halvandet år som webredaktør i Red Barnet, fortæller hun.

– Det har været både meningsfuldt og spændende og bragt mig sammen med mange dygtige mennesker, der brænder for en sag, og som var skønne kollegaer. Men en stor del af mit arbejde foregik bag et skrivebord og handlede om at redigere, arrangere og projektstyre. Jeg begyndte mere og mere at savne det, der oprindeligt fik mig til at blive journalist, og som egentlig var et meget simpelt udgangspunkt – at fortælle historier og møde de mennesker, historierne handler om. Det udgangspunkt håber jeg at vende tilbage til som freelancer, siger Evelina, der som freelancer blandt andet har skrevet for magasinet Affair, Euroman og Red Barnet.

Faglig sparring, idéudvikling og frokostsladder

Evelina kendte i forvejen Redaktionen.dks Anne Mette Futtrup, der også arbejder meget med udvikling og udviklingslande. Så efter at have taget beslutningen om at gå freelance, tog hun en kop kaffe med Anne-Mette i køkkenet på Nordre Fasanvej.

– Bagefter var jeg overbevist om, at det ville være et rigtig godt sted for mig. Mine nye kollegaer er behagelige mennesker og dygtige journalister med meget forskellige profiler. Og de har meget mere freelanceerfaring end mig. Så jeg glæder mig både til faglig sparring, idéudvikling og snakkene omkring frokostbordet, siger Evelina, der kom til Danmark som 9-årig. Hun har georgisk og jødisk-russisk baggrund og er født og opvokset i Sovjetunionen.

– Jeg taler flydende russisk og har også arbejdet som tolk. Og så har jeg en brændende passion for Latinamerika og salsa, men tager også religiøst på Tønder Festival hvert år og elsker folk, country- og bluegrassmusik.

Tilføj en kommentar

Kommentar: